Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα βρισκόμαστε στο Ναύπλιο στα πλαίσια της διοργάνωσης Κωφοί & Ακούοντες Εν Δράσει. Όσα από τα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της δράσης κύριο Κουρούπη Νίκο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΚ 16&17 ΣΕΠΤ 2017

Πλούσιες οι δράσεις των περιφερειακών γραφείων της Λέσχης και αυτό το Σαββατοκύριακο!
• 16 & 17 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε με τα γραφεία μας Ηπείρου στον 11ο Γύρο της λίμνης Ιωαννίνων. Εκεί τα μέλη μας θα παρουσιάσουν γαστρονομικές προτάσεις με τοπικά προϊόντα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να απευθυνθεί στους υπευθύνους των δράσεων κυρίους Τόλη Τάσο και Δότσιο Αδαμάντιο ή στο γραφείο
• Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του γραφείου Καλαμάτας συμμετέχουν σε προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες. Τα μέλη της Λέσχης θα μαγειρέψουν για όλους τους συμμετέχοντες την «Καλαματιανή μακαρονάδα», η οποία θα παρασκευαστεί επί τόπου και θα προσφερθεί στο κοινό, με μόνο αντάλλαγμα το οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο έχει ο καθένας την ευχαρίστηση και ευγενή καλοσύνη. Όλα τα έσοδα από αυτή τη δράση θα αποδοθούν στους υπευθύνους του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων , για την αποπεράτωση της αναπαλαίωσης της ιστορικής κατοικίας του πολεμιστή του 1821 Νικηταρά. Υπεύθυνος της δράσης είναι ο κύριος Αγγελόπουλος Μιχάλης, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για να συμμετέχετε.
Καλή επιτυχία και στις δύο δράσεις!
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Σε βραδιά γαστρονομίας που πραγματοποίησε Ο Σύλλογος τον εν Αθήναι και Απανταχού Στανιατών Αιτωλοακαρνανίας στο Στάνος Αμφιλοχίας, συμμετείχε το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αιτωλοακαρνανίας στις 10 Αυγούστου.
Η βραδιά πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προβολή των τοπικών προϊόντων αλλά και συνταγών μέσα από ένα διαγωνισμό τοπικών πιάτων.
Εκεί ο υπεύθυνος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κύριος Μπαλωμένος Ιωάννης, μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου Αιτωλοακαρνανίας κύριο Μπακοδήμο Θωμά συμετείχαν στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού τοπικών συνταγών και παρουσίασαν γαστρονομικές προτάσεις με παραδοσιακά προϊόντα.
Το ΔΣ θα ήθελε να τους ευχαριστήσει θερμά καθώς και τα μέλη Αναστασίου Κωσμάς και Καροπούλου Χαρά για τον επαγγελματισμό που έδειξαν παρά τις δυσκολίες και έφεραν σε πέρας τη διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία!

 

ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ - ΑΡΤΑ - 8-10 ΣΕΠΤ 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων της Ηπειρώτικης γης «ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «ΣΚΟΥΦΑ» στην Άρτα, από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2016.

Φυσικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων έδωσε δυναμικά το παρόν της με τα μέλη που στελεχώνουν τα γραφεία μας στην περιφέρεια Ηπείρου. Ήρθαν σε επαφή με τους Ηπειρώτες παραγωγούς, δημιούργησαν με τα προϊόντα τους και προσέφεραν στους πολίτες της Άρτας, μοναδικά γευστικά αλλά και οπτικά πιάτα με προϊόντα που παράγονται με αγνά παραδοσιακά υλικά.
Πρωτοστάτης, εμπνευστής και υλοποιητής της παρουσίας της λέσχης σε όλα τα δρώμενα με γενικό τίτλο Κερνάμε Ήπειρο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο υπεύθυνος των γραφείων μας και επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης κύριος Τάσος Τόλης. Αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά, την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του και τη δέσμευσή του απέναντι στη λέσχη και στα τοπικά γραφεία λειτουργίας.
Δίπλα του, ο πάντα παρόν κύριος Θανάσης Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) και η κυρία Γεωργογιάννη Ευαγγελία! Όλοι μαζί δημιούργησαν μοναδικά γευστικά πιάτα και παρουσίασαν το έργο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που έβαλε για λογαριασμό της Λέσχης ένα λιθαράκι στο στόχο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, να καθιερωθεί η έκθεση ως θεσμός, προσδίδοντας μια επιπλέον ώθηση στον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής της Άρτας.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

agioseyfrosinos1

 

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο άγιος Ευφρόσυνος θεωρείται ο προστάτης των μαγείρων.
Όπως αναφέρει ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης, ο άγιος Ευφρόσυνος υπήρξε αγράμματος, καθόσον ανατράφηκε από γονείς χωρικούς. Μεγαλώνοντας, τον ήλκυσε ο μοναχικός βίος, κι έτσι, εγκαταλείποντας την οικία του, ανεχώρησε προς ένα κοινόβιο, όπου και εκάρη μοναχός. Εκεί οι υπόλοιποι μοναχοί φαίνεται ότι τον περιέπαιζαν, διότι αυτός καταγινόταν με τα του μαγειρείου, θυμίζοντάς τους αγροίκο.
Σ΄εκείνο το κοινόβιο ζούσε κι ένας ευλαβής ιερέας, ο οποίος στην προσευχή του ζήτησε από τον Θεό να του δείξει τα αγαθά που ετοιμάστηκαν για εκείνους που Τον αγαπούν. Μια νύχτα, λοιπόν, αφού παραδόθηκε σε ύπνο, βρέθηκε σε όμορφο τόπο. Επρόκειτο για ένα ολόδροσο περιβόλι. Ο ιερέας έμεινε να θαυμάζει τα ποικίλα δέντρα, τα εύοσμα λουλούδια και τα γάργαρα νερά. Κι ενώ σκεφτόταν τίνος, άραγε, να είναι τούτο το ωραίο περιβόλι, είδε με έκπληξη τον μάγειρα της μονής, τον Ευφρόσυνο, να χαίρεται σ' εκείνο το μέρος την υπερκόσμια ομορφιά. Ο ιερέας τότε τον πλησίασε και τον ρώτησε: "Έυφρόσυνε, πώς βρέθηκες εδώ, Τίνος είναι αυτός ο κήπος;". "Αυτός ο κήπος", απάντησε ο μάγειρας, "είναι για όσους αγαπούν τον Θεό.". "Κι εσύ τι κάνεις εδώ;", ξαναρώτησε ο ιερέας. "Με τη χάρη του Θεού εδώ μένω, πάτερ μου, και είμαι ο φύλακας του κήπου.", απάντησε ο Ευφρόσυνος. "Τότε δώσε μου κάτι απ' όλα αυτά τα αγαθά.", αντιπρότεινε ο ιερέας. "Πάρε ό,τι θέλεις.", απάντησε εκ νέου ο Ευφρόσυνος. Ο ιερέας είπε: "Θα ήθελα τούτα τα μήλα.", δείχνοντάς του ένα κλαδί με τρία μεγάλα μήλα. Ο Ευφρόσυνος τα έκοψε και του τα έδωσε.
Όμως εκείνη την ώρα ακούστηκε να κτυπά το σήμαντρο για την ακολουθία του Όρθρου, κι ο ιερέας επανήλθε από το όνειρο. Εγερθείς, κι ενώ ακόμα σκεφτόταν τα όσα είχαν γίνει, εντελώς απρόσμενα είδε τα τρία μήλα που του είχε δώσει ο Ευφρόσυνος, ακουμπησμένα στο πανοφώρι του. Αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Θεό, ο ιερέας κίνησε για τον ναό της μονής. Εκεί βρήκε τον μάγειρα να στέκεται στο στασίδι του, τον οποίον αμέσως κάλεσε παράμερα, για να τον ρωτήσει πού βρισκόταν όλη τη νύχτα. Ο Ευφρόσυνος είπε: "Συγχώρεσέ με, πάτερ, μα πουθενά δεν πήγα όλη τη νύχτα.". Ο ιερέας, όμως, επέμεινε, λέγοντάς του πως δεν έπρεπε ν' αποκρύπτει την αλήθεια του Θεού. Τότε ο Ευφρόσυνος του απάντησε ως εξής: "Πάτερ μου, ήμουν εκεί που βρίσκονται τα αγαθά που μέλλουν να κληρονομήσουν οι αγαπώντες τον Θεό, τα οποία κι εσύ, προ πολλών χρόνων, ζήτησες να δεις. Βρισκόμουν εκεί που είδες κι εμένα, απολαμβάνοντα τα αγαθά του περιβολιού. Διότι θέλοντας ο Kύριος να πληροφορήσει την αγιοσύνη σου περί των ζητουμένων αγαθών των δικαίων, έπραξε δια εμού του ταπεινού τούτο το θαυμαστό.". "Και τι μου έδωσες;" ρώτησε ο ιερέας, επιθυμώντας να σιγουρευτεί ακόμα περισσότερο. "Τα ωραία και ευωδέστατα μήλα, τα οποία εσύ έβαλες στο κρεβάτι σου. Όμως συγχώρα με, πάτερ, διότι εγώ είμαι ένα σκουλήκι και όχι άνθρωπος.". Ο ιερέας ύστερα απ' αυτα τα λόγια έβαλε μετάνοια, τον ασπάστηκε και πήγε στη θέση του. Μετά, δε, την απόλυση της ακολουθίας πήγε κι έφερε τα μήλα, και κάλεσε όλους τους μοναχούς, προκειμένου να τους διηγηθεί την εμπειρία του. Όλοι θαύμασαν και δόξασαν τον Θεό. Αλλά ο Ευφρόσυνος, θέλοντας ν΄αποφύγει τη δόξα των ανθρώπων, διέφυγε από παραπλήσια πόρτα, την ώρα που οι μοναχοί πρόσεχαν τη διήγηση, απομακρύνθηκε από το μοναστήρι, και δεν ξαναφάνηκε ποτέ πια. Λέγεται ότι όσοι ήταν άρρωστοι, έφαγαν από κείνα τα μήλα και θεραπεύτηκαν.

 

ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ - ΠΡΕΒΕΖΑ 25-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Από 25 μέχρι και 27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε δίπλα από την πλατεία Δικαστηρίων στην Πρέβεζα η Έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο", Για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών της Ηπείρου, και στο πλαίσιο μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης, αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.
Φυσικά δίπλα τους βρέθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με το παράρτημα Ηπείρου. Ένα όνειρο του υπεύθυνου των γραφείων Ηπείρου και επίτιμου προέδρου της Λέσχης κυρίου Τόλη Τάσου η συμμετοχή της λέσχης σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Φυσικά το όνειρο του κυρίου Τόλη συμμερίζονται και στηρίζουν οι υπεύθυνοι των γραφείων κύριοι Ιωάννου Έκτωρ (υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας και γενικός γραμματέας ΔΣ) και ο κύριος Βρεττός Θανάσης (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) και Παναγιώτης Λεβέντης (επίλεκτο μέλος της λέσχης).
Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Τομή: Η έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο" στην Πρέβεζα, ξεπέρασε φέτος ίσως και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, με τη λέσχη Αρχιμαγείρων, να δεσπόζει στην όλη έκθεση και να δίνει το δικό της τόνο, ως "Μαέστρος" όλης αυτής της προσπάθειας.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη μας για την ακούραστη προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας, αλλά και για τα ευφάνταστα, γευστικά πιάτα τα οποία προσέφεραν καθημερινά αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα.
Επόμενη στάση «Κερνάμε Ήπειρο – Άρτα» 8-10 Σεπτεμβρίου. Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κύριο Τόλη.

 

ΣΑΜΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

«Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή της Σάμου» σε ένα πολυθεματικό τριήμερο γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα, οινογευσία και γαστρονομία συμμετείχε με επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος 11-13 Αυγούστου 2017.

Η διοργάνωση έγινε από την Αντιπεριφέρεια Σάμου, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, αλλά και τον ΕΟΣ Σάμου με 30 Σαμιώτες παραγωγούς που έκθεσαν τα προϊόντα τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο για «το μέλι και τα παράγωγά του» χαρακτηρίζοντας τον ως «έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό».
Ο πρόεδρος του Chef's Club Greece Τάσος Πρωτοψάλτης, executive pastry chef, μίλησε για το λάδι και τη σημασία του στη διατήρηση της υγείας ενώ έδωσε καίριες συμβουλές στους γονείς σχετικά με την παιδική διατροφή.

Ο executive chef και υπεύθυνος του τοπικού γραφείου της Λέσχης Βαγγέλης Μπιλιμπάς, δημιούργησε επί σκηνής εμπνευσμένες συνταγές με οίνους του ΕΟΣ Σάμου και όλα σχεδόν τα τοπικά προϊόντα:
-Μπαρμπουνάκια γεμιστά με μεθυσμένο από «Aegean Breeze» ραγού γαρίδας, πουρέ σελινόριζας με φύκια και τζιλαδιά.
-Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με γραβιέρα Σάμου και μαριναρισμένο με οινολάσπη, μαζί με πατάτες ψημένες σε μήτρα οινολάσπης, σάλτσα κολοκύθας με κάρυ και χαβιάρι από πετιμέζι.
-Μαύρο κοτόπουλο με σάλτσα ξηρού λευκού μοσχάτου «Ψηλές Κορφές» με μαύρο σκόρδο, σκιουφιχτά με πέστο σαλιγκαριού και σφαίρες από κατσικίσιο βοτανοτύρι.
-Χταπόδι με Samos Anthemis, σαλάτα μεσκλάν με αμπελοφάσουλα και φιλέτα πορτοκαλιού, τουίλ από παντζάρι και πέρλες από παλαιωμένο ξύδι Σάμου.
-Αποδομημένο «Τιραμισού» με τυρόγαλο Σάμου και Samos Grand Cru, ακανές και χαβιάρι από μέλι.
Ο executive chef Ασλάνης Παντερλής παρουσίασε πρωτοποριακές συνταγές δημιουργικής κουζίνας με σαμιώτικο κρασί και είδη της τοπικής παραγωγής:
-Burger θαλασσινών με βάση μπριός, άρωμα από μελάνι σουπιάς με αλμύρα θάλασσας τοματάκι Σάμου και καπάκι μπριος με πουρέ αβοκάντο.
-Αρνάκι γεμιστό με ανθότυρο και ρόκα, τυλιγμένο με ελαστικ σύκου αρωματισμένου με Αegean Breeze.
-Φιλέτο καρπουζιού αρωματισμένο σε μαρινάδα με βότανα Σάμου και γλυκό κρασί Grand Cru.
-Φιλέτο μόσχου καθισμένο πάνω σε κρεβάτι τηγανιτού τραχανά παναρισμένου με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ψητού, αρωματισμένου με ημίξηρο ροζέ Selana και αφρό μοσχολέμονου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο γνωστός οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης, η αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών και δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, ο bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας, μαζί με τον πρόεδρο του Chef's Club Greece Τάσο Πρωτοψάλτη απένειμαν την «ύψιστη τιμητική διάκριση για την πολυετή προσφορά στην ελληνική γαστρονομία» στον υπεύθυνο Chef του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη Σάμο, Βαγγέλη Μπιλιμπά.

Πηγή: Μαργαρίτα Ικαρίου «Ικαριακή ραδιοφωνία»

 

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στη Ζακυνθο 18-20 Αυγούστου 2017 από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων – Παράρτημα Ζακύνθου (Chef's Club) και τον Δήμο Ζακύνθου. Στόχοι της διοργάνωσης ήταν να γνωρίσουν ντόπιοι και επισκέπτες τα μοναδικά και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο νησί, αλλά και η ανάδειξη της ζακυνθινής γαστρονομίας.
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φιλοξενήθηκε στην πλατεία Σολωμού.
Την πρώτη ημέρα το κοινό μπορούσε να απολαύσει ζακυνθινές γεύσεις που είχαν προετοιμάσει αναγνωρισμένοι σεφ, αλλά και να πάρει συμβουλές από τους ίδιους για τον τρόπο παρασκευής και διαχείρισης των υλικών. Τη δεύτερη ημέρα οι διοργανωτές προσκάλεσαν τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων να φέρουν παραδοσιακές συνταγές και πιάτα, με στόχο να δημιουργηθεί το πρώτο εγχειρίδιο μαγειρικής της ζακυνθινής κουζίνας. Όπως είπε ο υπεύθυνος του Chef's Club παράρτημα Ζακύνθου, Ανδρέας Φλεμοτόμος, "επρόκειτο για ένα τολμηρό εγχείρημα, αφού στόχος μας είναι αυτό το εγχειρίδιο να παρουσιαστεί το χειμώνα σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε όλοι να μάθουν τις ιδιαιτερότητες της ζακυνθινής γαστρονομίας".
Οι σεφ βράβευσαν και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά για την στήριξη του, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε "πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση. Μέσα από το Φεστιβάλ διαφημίζουμε το νησί μας, τη γαστρονομία μας και τα τοπικά μας προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά τους". Ομοίως, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Κόκλας τόνισε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την εκδήλωση γιατί αναδεικνύει τη γαστρονομία του τόπου, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τους σεφ ήταν εξαιρετική. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τάσος Τζίμης, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο του φορέα που είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να προβάλλεται η γαστρονομία μας.
Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε με δύο διαγωνισμούς μαγειρικής αλλά και με παιχνίδια για τα παιδιά. Στον πρώτο συμμετείχαν νοικοκυρές που είχαν ετοιμάσει πιάτα με παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας και στον δεύτερο επαγγελματίες σεφ που συνδύασαν τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο σερβιρίσματος. Τέλος, και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν καλύτερα τον τόπο τους και την παράδοση μέσα από το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση της προέδρου του δικτύου N.E.C.I., Ξανθής Χουλιάρα. – Πηγή Ημέρα Ζακύνθου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί τον υπεύθυνο του παραρτήματος Αντρέα Φλεμοτόμο για το όραμα και την επιμονή του στη διεκδίκηση και διοργάνωση του 2ου φεστιβάλ γαστρονομίας Ζακύνθου.
Πολλά συγχαρητήρια φυσικά σε όλα τα μέλη της Λέσχης που παρευρέθηκαν και στήριξαν το θεσμό κυρίους Βασίλη Καρούμπα, Ali Shanawany και Διονύση Παλαιοθόδωρο.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνουν κλειστά τον Αύγουστο.

Το ΔΣ σας εύχεται καλές διακοπές. 

 

Η ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

20375748 531009300624005 2543756644007109561 n

"Κερνάμε Ήπειρο" ο τίτλος της έκθεσης στα Σύβοτα όπου για ένα τριήμερο δεκάδες παραγωγοί κέρασαν απολαυστικές δημιουργίες.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, επεσήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, καθώς μπορεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή.
Η έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο" εγκαινιάστηκε πέρυσι, με στόχο να προβάλλει τα προιόντα της περιοχής, εκεί όπου καταγράφεται υψηλή τουριστική κίνηση.
Φέτος τα Σύβοτα ήταν ο πρώτος σταθμός και θα ακολουθήσει η παραλία της Πρέβεζας από 25 έως 27 Αυγούστου και η Άρτα στην πλατεία Σκουφά από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου .
Φυσικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος δεν θα απουσίαζε από μία τέτοια πρωτοβουλία. Τα ακούραστα μέλη της περιφέρειας Ηπείρου, έδωσαν για ακόμα μία φορά το παρόν. Οι κύριοι Ιωάννου Έκτορας (Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας) και ο κύριος Βρεττός Θανάσης (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) βρέθηκαν στα Σύβοτα και δημιούργησαν γευστικές προτάσεις με τα μοναδικά προϊόντα του τόπου.
Πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη μας για την άψογη παρουσία και τις γευστικότατες προτάσεις. Φυσικά, να ευχαριστήσουμε και το συνάδελφο Θεμιστοκλόπουλο Τάσο για τη συνεργασία.

 

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

LAKA SOULIOU

 

Σαν μία ιδέα ξεκίνησε από έναν άνθρωπο που αγαπά πολύ τον τόπο του.. ο κύριος Τόλης Τάσος όμως δεν μένει στις ιδέες αλλά μαζί με τα μέλη μας κυρίους Ιωάννου Έκτωρ, Βρεττό Θανάση, Δότσιο Αδαμάντιο, Μανίκα Γιάννη και Γεωργογιάννη Ευαγγελία καταφέρνουν να φτάσουν στην υλοποίηση της ιδέας!
Κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα το 1ο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου 14-16 Ιουλίου με τη συμμετοχή συλλόγων, παραγωγών και επιχειρηματιών της περιοχής.
Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Ζηρού με συνδιοργανωτές τον Μορφωτικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τη συνεργασία της Σχολής Μαθητείας ΕΠΑ.Σ Ιωαννίνων.

Τρεις μέρες γεμάτες με γαστρονομία, με προβολή των τοπικών προϊόντων, των τοπικών συνταγών τόσο από τους τοπικούς συλλόγους όσο και από τα μέλη μας. Μία γιορτή μεγάλη που την τίμησε πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή.

Τα μέλη μας χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικών παραγωγών παρουσίασαν μεταξύ άλλων:
Σαλάτα με μαρούλι, πορτοκάλι, πιπεριές, ελιές, ντομάτα & ελαιόλαδο με πετιμέζι και θρούμπι
Ανθότυρο με μαρμελάδα άγριων φρούτων
Τραχανά καμένο με κρεμμύδι και τυρί φέτα
Σαρδέλα μαριναρισμένη με μυρωδικά & πλιγούριι
Μοσχαράκι γάλακτος μαγειρεμένο στη γάστρα
Χοιρινό καρέ ψημένο με σάλτσα από εσπεριδοειδή
Γαλατόπιτα με γλυκό βύσσινο
Κρέμα από γιαούρτι με μέλι και φρούτα

Άλλη μία μοναδική παρουσίαση έφτασε στο τέλος της, αλλά τα μέλη μας υπόσχονται πολλές ακόμα!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τον επαγγελματισμό σας και την αγάπη σας για τον τόπο!!!

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο κύριος Τόλης είναι ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και υπεύθυνος για την περιφέρεια Ηπείρου. Ο κύριος Ιωάννου είναι ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της λέσχης και υπεύθυνος του γραφείου Θεσπρωτίας, Ο κύριος Βρεττός είναι υπεύθυνος του γραφείου Πρεβέζης, ο κύριος Μανίκας υπεύθυνος του γραφείου Άρτας, ο κύριος Δότσιος υπεύθυνος του γραφείου Ιωαννίνων και η κυρία Γεωργογιάννη ενεργό μέλος του γραφείου Άρτας.

 

3 SAMOS FESTIVAL

SAMOS

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Samos Festival το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Άξιος εκπρόσωπος της λέσχης ο chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, ο οποίος πάντρεψε τα τοπικά προϊόντα των εκθετών και τις παραδοσιακές συνταγές με τις σύγχρονες τεχνικές και μοντέρνες προτάσεις στησίματος.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη διοργάνωση για την πρωτοβουλία ανάδειξης του νησιού. Μία πρωτοβουλία η οποία διατέλεσε και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η τοπική κοινωνία, αλλά και πλήθος επισκεπτών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα δρώμενα και δοκίμασαν τις γευστικές προτάσεις του chef.
Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Chef Βαγγέλη Μπιλιμπά για την πρωτοβουλία του, αλλά και την πολύ αξιόλογη δουλειά του μέσα από την οποία ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα, παρουσιάζοντας:
Μουσακά θαλασσινών με μπεσαμέλ από φύκια, μπισκ, αυγά βασιλικής ρέγγας και αυγοτάραχο
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και σάλτσα φέτας με καπνιστή πάπρικα
Τσιπούρα φιλέτο με τσιγαριαστά χόρτα, τραγανά λαχανικά και αφρό παντζάρι
Εντρακότ με καλάθι πατάτας και σάλτσα μπάρμπεκιου
Κατσικάκι μαστέλο με κλιματόβεργες και σάλτσα δεντρολίβανο
Επόμενο ραντεβού στις 11 Αυγούστου!

 

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΡΟΧΙΤΣΑ ΗΛΕΙΑΣ

viber image 1

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – περιφέρεια Πελοποννήσου στη Βροχίτσα Ηλείας. Εκεί, στις 5 Ιουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του «Χαμόγελο του παιδιού», τα μέλη μας Καραμπίνης Δημήτρης υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργος Ναβροζίδης (επίλεκτο μέλος) και Αποστόλης Βερβιτάς (φίλος της λέσχης) πραγματοποίησαν φιλανθρωπικό δείπνο για την τοπική κοινότητα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, τα ΜΜΕ της περιοχής και πλήθος κόσμου. Οι υπεύθυνοι βράβευσαν τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την πολυετή προσφορά. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη μας για τη δράση τους, που στηρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους εθελοντές που εργάζονται στο ξενοδοχείο OLYMPIAN VILLAGE και ROYAL OLYMPIAN του ομίλου της ALDEMAR RESORT, κυρίους Αγγελίδου Αγγελική, Καλάκο Θωμά, Καλλιντέρη Γεωργία, Ντάλη Σταύρο, Πετρίδη Γιώργο, Χαλάστρα Αλέξανδρο, Kryemadhi Aergero.

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ACTA

certified-chef-excuteive

 

Εξετάσεις πιστοποίησης της ACTA για ex. Chef, ex. Pastry chef, cook chef και pastry chef θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 11:00. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να σας σταλθεί η αίτηση ή από το link http://www.chefclub.gr/el/ekpaideysi/pistopoiiseis-arximageira

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πολλές οι δράσεις μας αυτό το Σαββατοκύριακο 1&2 Ιουλίου 2017!
Στη Σελλασία Λακωνίας βρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κύριος Μίλτος Καρούμπας παρουσιάζοντας «σύγχρονη μαγειρική με παραδοσιακά Λακωνικά προϊόντα». Με εμπνευσμένα πιάτα που αναδείκνυαν την τοπική γαστρονομία μέσα από παραδοσιακές γεύσεις και μοντέρνες εικόνες προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους!
Στο Δήμο Ζηρού, στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας σε εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών του Δήμου, βρέθηκε ο επίτιμος πρόεδρος Τάσος Τόλης, μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου Πρεβέζης Θανάση Βρεττό και το μέλος Ευαγγελία Γεωργογιάννη.
Στη Χίο, εξετάσεις πιστοποιήσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας από την ACTA στο ΙΕΚ DATA. Παρών ο εξουσιοδοτημένος από την ACTA επιτηρητής και φίλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Παναγιώτης Χαλουλάκος.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με μέλη σε όλη την Ελλάδα και υποστηρίζοντας τοπικές δράσεις, προωθεί τα τοπικά προϊόντα και την Ελληνική γαστρονομία!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!

 
Σελίδα 1 από 29

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας