Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ


ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ


news-chefclub-22Στα πλαίσια της 1ης έκθεσης Γαστρονομίας και μαζικής εστίασης, food , snack & coffee, στον εκθεσιακό χώρο του τέως Ανατολικού Αεροδρομίου απο 24 έως και 27 Φεβρουαρίου 2006 , η Λέσχη Αρχιμαγείρων οργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις Γαστρονομίας , σε συνεργασία με διάφορους φορείς του επισιτισμού, καθώς και με ερευνητές της γαστρονομίας , λαογράφους, καθηγητές Πανεπιστημίων, Ιατρούς, Δημοσιογράφους, και Αρχιμάγειρες.
Στις εκδηλώσεις αυτές περιέχονται ποικίλα θέματα , σε θεωρητικές και πρακτικές ενότητες.
Το πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους , έχει ως εξής.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2/2006
15.00-15.40 Martini coctails - ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
15.40-16.00 Exotic Drinks - ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
16.00-18.00 Τα μυστικά του Espresso - ΜΠΑΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, HELLENIC COFFEE ACADEMY

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2/2006
11.00-13.00 Τα μυστικά του τέλειου Cappuccino - MΠΑΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
13.00-14.00 Πίτσα - Νέες ιδέες και συνταγές - ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- EX.CHEF
14.00-16.00 Τα γλυκά των σύγχρονων cafe - ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ-PASTRY CHEF
16.00-16.45 Coctails Jerry Thomas - ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
16.45-18.00 Coctail Garnish - ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2/2006
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

11.00-11.20. Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. - ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΗ-ΑΝΝΑ , Ερευνητής Παραδοσιακής Διατροφής.
11.20-13.00. Η Φέτα στη μαγειρική & στη Ζαχαροπλαστική -Εισηγ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ- Γεν. Δ/της Cheesenet - Εφαρμογή συνταγών ,KAΡΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,Executive Chef , ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ,Εxecutive Pastry Chef.
13.00-14.30. Η Μαστίχα Χίου στη μαγειρική & στη ζαχαροπλαστική - Εισηγ. ΚΡΙΤΑΚΗ ΒΑΣΩ ,Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Γευστικές Περιγραφές - ΚΑΡΑΜΟΥΣΛΗΣ ΘΩΜΑΣ - Εφαρμογή συνταγών , ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ , Executive Chef.
14.30-16.00 Πλήρες μενού με βάση το γιαούρτι - Εισηγ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας Friesland Hellas - Εφαρμογή Συνταγών , ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ , Executive Chef.
16.00-17.00 Συνταγές και εφαρμογές με θαλασσινά. Εισηγ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ , Executive Chef

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2/2006

13.00-14.00 Μοριακή Γαστρονομία - Εισηγ. ΜΠΟΤΡΙΝΗ ΕΚΤΟΡΑΣ , Executive Chef.
14.00-15.00 Το ζελάρισμα και οι χρήσεις του - Εισηγ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ , ΚΑΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , Executive Chef.
15.00-16.00 Ποικιλίες Ελληνικών μανιταριών και οι χρήσεις τους στην μαγειρική - Εισηγ. ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Γεωπόνος Μυκητολόγος,Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εφαρμογή συνταγών , ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Executive Chef.
16.00-17.00 Σαλάτες Νέας γενιάς - Παρουσίαση , ΤΖΑΒΑΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Executive Chef.


ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2/2006

15.00-15.20 Νέες Πολιτικές για τον καταναλωτή και την αγορά - ΣΚΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ,Γεν. Γραμ. Καταναλωτή , Υπουργείου Ανάπτυξης.
15.20-15.40 Σχεδιασμός,οργάνωση και λειτουργία χώρων εστίασης - Εστιάζω Plus , Σύμβουλοι Μονάδων Εστίασης και ψυχαγωγίας.
15.40-16.00 Local Store Marketing - Eστιάζω Plus , Σύμβουλοι Μονάδων Εστίασης και ψυχαγωγίας.
16.00-16.20 Η Πρακτική και η αξία του "μυστικού πελάτη" - Εστιάζω Plus , Σύμβουλοι Μονάδων Εστίασης & Ψυχαγωγίας.
16.20-17.40 Γλώσσα του σώματος στις πωλήσεις για τους χώρους μαζικής εστίασης - Εστιάζω Plus , Σύμβουλοι Μονάδων Εστίασης & ψυχαγωγίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2/2006
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

11.00-11.30 Νέο ISO 22000 - Πώς επηρεάζει τις μονάδες μαζικής εστίασης - ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ , Δ/ντης Ερευνας , Ανάπτυξης & Διασφάλισης Ποιότητας Ελαίς - Unilever AE.
11.30-12.00 Άδειες λειτουργίας καταστημάτων μαζικής εστίασης - ΠΙΠΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , Νομικός.
12.00-12.20 Το HACCP και οι εφαρμογές του,για τα καταστήματα μαζικής εστίασης- ΧΑΣΑΝΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Σύμβουλος Υγιεινής Total Quality Hellas
12.20-12.50 Μαριναρίσματα & τρυφεροποιήσεις κρεάτων - ΛΟΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χημικός - Γεν. Δ/ντης , Βιοτρέκ ΑΒΕΕ
12.50-13.20 Παναρίσματα και λύσεις για τα finger foods - ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΠΗΣ , Χημικός - Εμπορικός Διευθυντής Βιοτρέκ ΑΒΕΕ
13.20-14.20 Η αξία της σημερινής οινοπαραγωγής στήν επιτυχία ενός ολοκληρωμένου γεύματος - Παρουσίαση Ελλήνων οινοπαραγωγών και γευστική δοκιμή - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ , Οινολόγος.
14.20-15.20 Ανακήρυξη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος .
15.20-15.50 Αρχές σύνθεσης μενού - Εστιάζω Plus.
15.50-18.00 Eκπαίδευση Προσωπικού - Εστιάζω Plus, Σύμβουλοι Μονάδων Εστίασης & ψυχαγωγίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2/2006

13.00-13.20 Ειδικό σήμα ποιότητας για την Ελληνική κουζίνα - ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Γεν. Γραμ. Δ.Σ. - ΠΟΕΣΕ -
13.20-13.40 Βιομηχανική Γαστρονομία - ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΠΗΣ , Χημικός - Εμπορικός Δ/ντής ΒΙΟΤΡΕΚ ΑΒΕΕ
13.40-14.00 Δημιουργία καταστήματος και οι νέες τάσεις της αγοράς - ΚΑΣΠΑΡΙΑΝ ΑΓΚΟΠ , Αρχιτέκτονας.
14.00-14.20 Ο ρόλος του Sommelier στούς χώρους μαζικής εστίασης - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Sommelier.
14.20-14.40 Yγιεινή Διατροφή και τα Special Meals με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή - ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ , ΜS Διατροφολόγος - Διαιτολόγος , Υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
14.40-16.00 Τα άμυλα και οι χρήσεις τους - ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΠΗΣ, Χημικός - Εμπορικός Δ/ντής ΒΙΟΤΡΕΚ ΑΒΕΕ
16.00-17.00 Το delivery και τα μυστικά του - ΨΗΜΜΕΝΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων , ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΕΤΑ , Γεν. Δ/ντρια , Λογισμός ΕΠΕ.
 

emag

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας