Chefs ClubΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

ZAPEIO

 

ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
Στην 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο στις 24 Δεκεμβρίου συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τα γραφεία της στην περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και με πολλά μέλη από την Αθήνα.
Το Ζάππειο κατακλύστηκε από γεύσεις και αρώματα της Άρτας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτική ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες του πρωτογενούς τομέα, καθώς και γνωριμία του κοινού της Αθήνας με τοπικές συνταγές της Άρτας, που είναι βασισμένες στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. Στην ενημερωτική ημερίδα μίλησαν οι: Ελένη Τσαντίλη, Καθηγήτρια Εργαστηρίου Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές εξέλιξης δενδρωδών καλλιεργειών και προϊόντων τους στην Ήπειρο», Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Καινοτόμες καλλιέργειες στην αγροτική παραγωγή της Άρτας», Γιώργος Μάνος,Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου και Ιωάννης Τσιρογιάννης,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Το περιβόλι της Ηπείρου: Η εξέλιξη των καλλιεργειών στον κάμπο της Άρτας» και Ευάγγελος Νταλής, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Άραχθος», «Οργάνωση παραγωγών, ως μοχλός ανάπτυξης των προϊόντων της Άρτας». Συμμετείχε η παραδοσιακή Ηπειρώτικη κομπανία«ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ» και το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, ενώ τρόφιμα δόθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι: Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Όλγα Γεροβασίλη, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης,Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Χαρακλιάς, Θεανώ Γραμματικού, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζένη Ταπρατζή, ο Νίκος Χιωτάκης, νυν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας και ο απερχόμενος Πρύτανης Ευριπίδης Γλαβάς, η Γενική Συντονίστρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μαρία Μπασιαδάκη, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης και Στέφανος Τζουμάκας, ο πρώην Ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου Γιώργος Χρήστου, εκπρόσωποι Υπουργών, δημάρχων και φορέων της Αττικής, πολλοί κάτοικοι της Αθήνας, της αγοράς, του τουρισμού και της γαστρονομίας της πρωτεύουσας, οι Αρτινοί ιδιοκτήτες παραγωγικών μονάδων Παύλος Αποστολίδης, Σπύρος Καράλης και Χρήστος Κολιός και η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Λέσχης θέλουν να συγχαρούν τον υπεύθυνο της περιφέρειας Ηπείρου κύριο Τάσο Τόλη και τον υπεύθυνο του γραφείου Άρτας κύριο Μανίκα Γιάννη για την ακούραστη προσπάθειά τους προβολής των τοπικών πρωτογενών προϊόντων, με τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις που προάγουν τον τόπο.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την οργάνωση του κυρίου Ιωάννου Έκτορα (γραμματέας ΔΣ και υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας) ο οποίος μαζί με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Μήλιος Αλέξανδρος, Βογιατζή Φρατζέσκα, Μανίκας Ιωάννης και Καταπόδης Νίκος) και σπουδαστές του ΙΕΚ Δέλτα Ιωαννίνων υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους και μέλους της Λέσχης κυρίου Νίκου Νικόλαου, δημιούργησαν το μπουφέ της εκδήλωσης στο LaFourchette Catering αναδεικνύοντας έτσι τα προϊόντα μέσα από παραδοσιακές τοπικές συνταγές.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας Κασκούτα Αλέξανδρο και Μπουμπουνάρα Βασιλική, οι οποίοι δημιούργησαν εκθέματα με σοκολάτα και σκαλιστά, τα οποία διακόσμησαν τον μπουφέ, αλλά και όλα τα μέλη μας που παρευρέθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση.

Πηγή https://romiazirou.blogspot.gr/2017/11/blog-post_939.html

 

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα